Hur många flaskor får plats i vinkylen?

Olika flasktyper påverkar den totala kapaciteten i vinkylen. Här kan du läsa mer om de olika flasktyperna och få tips på hur du utnyttjar vinkylens kapacitet på bästa sätt.

Alla våra vinkylar har en angiven flaskkapacitet som ger en indikation på hur många flaskor skåpet rymmer. Den angivna kapaciteten är vid maximalt utnyttjande av hyllorna och avser en standardiserad 75 cl. Bordeaux-flaska där flaskorna ligger omlott mot varandra (hals mot botten) på hyllorna. Detta är den metod branschen använder för att uppge kapacitet.

Hylla med 75 cl. Bordeaux-flaska

De flesta väljer vin från flera olika vinområden och de har alla sina speciella flasktyper för regionen, så som Bourgogne, Barolo, Champagne och Riesling. Dessa flaskor är större än en standardiserad Bordeaux-flaska och vill därför ta upp större del av hyllorna vilket påverkar den totala kapaciteten i vinkylen.

Olika flasktyper

Om utrymmet mellan hyllorna är för litet för önskad flasktyp så rekommenderar vi att plocka bort den/de övre hyllorna och stapla flaskorna på varandra för att bättre utnyttja platsen.

Våra modeller i serien COPENHAGEN är designade för att ge god plats mellan hyllorna för att rymma de flesta flasktyper, även vissa magnumflaskor.